Alegerea cizmelor potrivite pentru copii de iarna

Alegerea unei perechi de cizme de iarna pentru copiii dvs. este o activitate care poate deveni o adevarata durere de cap! Greu de navigat printre toate optiunile oferite pe piata? Cum stiu daca copilul meu va avea picioare reci? De fapt, ceea ce trebuie sa stiti pentru a alege cizme de iarna bune pentru copiii dvs. nu este atat de complex.

Am demistificat principalele componente de care trebuie sa tinem cont in timpul cumparaturilor: tipul de izolare a cizmelor de iarna, talpile si compozitia exterioara si impermeabilitatea.

Umiditatea: cel mai mare dusman al caldurii

Inainte de a intra in inima materiei, stiti ca unul dintre cele mai importante concepte de amintit la sosirea iernii este ca umiditatea are un impact mare asupra conservarii caldurii. Imediat ce umiditatea se acumuleaza in cizme, frigul se instaleaza si este imposibil sa plece!

Este important sa tineti cont de acest concept atunci cand cumparati cizme de iarna pentru copiii dvs. si alegeti cizmele ale caror materiale sunt de calitate si concepute pentru a permite picioarelor sa respire bine.

In primul rand, aveti grija sa nu scoateti cizmele de iarna prea devreme. Daca temperaturile nu sunt suficient de reci, copiii tai se vor incalzi in cizme, picioarele lor vor transpira rapid si asta va provoca o acumulare de umiditate in cizme.

Pe langa faptul ca provoaca mirosuri proaste, va provoca si uzura prematura a cizmelor de iarna. Pentru a evita aceasta situatie, cel mai bun lucru este intotdeauna sa ii echipezi cu cizme bune de toamna.

Cu siguranta stii ca ciorapii pe care ii purta copiii in cizmele de iarna au un rol important in protejarea impotriva umiditatii. De indata ce copilul petrece mai mult de cateva minute jucandu-se in aer liber, este important sa poarte ciorapi rezistenti la umiditate pentru a-i pastra uscati, cum ar fi cei din fibre de bambus sau sosete din lana merino.

Bumbacul trebuie evitat, deoarece, deoarece absoarbe rapid umiditatea, ciorapi se vor uda rapid, iar cei mici vor raci.

Izolarea cizmelor de iarna pentru copii

Este de la sine inteles ca prima componenta care trebuie sa fie luata in considerare la cumparaturile cizmelor de iarna pentru copiii dvs. este izolarea acestora si gradul de caldura pe care il ofera.

Asa cum am mentionat mai sus, trebuie sa ne asiguram ca materialele utilizate sunt de calitate si capabile sa permita picioarelor sa respire pentru a evita acumularea de umiditate, iar o pereche de cizme Caro indeplineste aceste cerinte.. In compozitia cizmelor de iarna pentru copii se pot utiliza diferite materiale precum pasla, neopren, materiale termoizolante.

Indicele de caldura: trebuie sa ne bazam cu adevarat pe el?

Foarte des, cizmele de iarna sunt marcate cu un indice de caldura care indica pana la ce temperatura pot proteja cizmele de frig (indice de caldura pana la -30 ° de exemplu). Desi aceasta masurare ofera o idee buna despre nivelul de caldura al incaltarilor, nu este absoluta.

Intr-adevar, asa cum am mentionat pana acum, in pastrarea caldurii picioarelor intra in joc multi alti factori: tipul de activitati desfasurate, tipul de uzura scazuta, reglarea cizme etc. In general, un indice de caldura ofera o buna indicatie a nivelului de calitate al incaltarilor, dar nu va bazati de fiecare data pe acesta.

Cel mai bun lucru este inca sa inveti despre constructia acesteia si sa te asiguri ca acesta raspunde nevoilor copilului tau!

Talpa incaltarilor

Talpa incaltarilor conteaza de-asemenea foarte mult, iar cu cat aceasta este mai aproape de sol, cu atat este mai rece. De preferat ar fi ca talpile sa fie fabricate din cauciuc, si sa fie antiderapante.

Acestea sunt asadar cateva detalii care cu siguranta trebuie sa fie cunoscute de catre parintii care cauta cizme pentru copilasii lor. Cei care vor tine cont de aceste detalii, vor face intr-un final o alegere ideala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.