Anvelopele, necesare pentru autovehicul

In vremurile noastre sunt fabricate o multime de tipuri de anvelope pentru tot felul de autovehicule si autoutilitare.

Pentru autovehicule, ele sunt create pe diferite marimi in functie de jantele acestora. In ultimul timp se vorbeste mult insa despre anvelopele off road. Acest tip de anvelope sunt folosite pentru autovehiculele care strabat drumuri grele, muntoase si pline de dificultati.

Pentru acest tip de drumuri singura solutie sunt anvelopele de acest gen, deoarece ele sunt mult mai rezistente. Profilul agresiv al acestor tip de pneuri duce la o foarte buna aderenta. Tot datorita acestuia , apa si noroiul sunt rapid dispersate.

Se spune ca odata cu noua aparitie a anvelopelor all-season, atat anvelope de vara cat si cele de iarna vor disparea. Acest lucru nu cred ca este posibil, din cauza simplului motiv ca anvelopele all-season nu se ridica la nivelul anvelopelor de vara pe timpul verii, ele avand o durabilitate mult mai mica decat a acestora, cat nici la nivelul anvelopelor de iarna in timpul iernii.

Multi nu stiu de fapt ca anvelopele all-season au fost create in special pentru tarile in care iernile sunt reci, dar nu predomina zapada. Unii din marii producatori au renuntat deja la fabricarea anvelopelor all-season din cauza experimentelor esuate si a calitatilor lor foarte slabe.

Anvelopele de aici sunt insa benefice pentru autovehicul din mai multe puncte de vedere, cum ar fi: franarea, accelerarea, manevrabilitatea siĀ  tractiunea altui autovehicul.
Nu se poate frana pe un drum cu polei folosind niste anvelope de vara. Asta clar va duce la un derapaj si posibil la un accident.

Spre deosebire de unele anvelope de vara, cele de iarna sunt special concepute pentru a rezista la temperature sub 7 grade Celsius. In special anvelopele “winter”, care sunt create pentru toate conditiile care definesc iarna, adica: frig, polei, zapada etc. Anvelopele de iarna se pot folosi si pe timpul verii, ele avand o capacitate buna de franare si pe teren uscat, insa suprafata lor poate avea de suferit si se vor uza mult mai repede.

Trebuie insa sa stim ca toate tipurile de anvelope sunt create cu un scop, nu sunt facute doar de dragul de a fi facute. Iar legile din unele tari obliga toti soferii sa foloseasca anvelope de iarna in timpul iernii si anvelope de vara in timpul verii. Si este bine de stiut ca aceste legi la fel nu sunt facute doar de dragul de a fi facute.

Sau sa ajute marile companii sa isi vanda produsele. Ele in mare parte sunt facute si pentru siguranta oamenilor, pentru a scade riscul de accidente.De exemplu folosind iarna niste pneuri create special pentru sezonul de iarna franarea ete mult mai usoara in caz de nevoie. Asa ca aceste legi trebuiesc respectate pentru binele nostru si al celor din jur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.