Ce este important sa cunoastem despre incinerarea umana?

In Romania, cele mai multe familii aleg sa isi ingroape decedatii, insa exista si multe cazuri in care ultima dorinta a decedatilor a fost aceea de a fi incinerati la ProIgnis Transilvania, asa ca familiile indurerate s-au conformat.

In ceea ce priveste incinerarea umana, mentionam faptul ca in ultimul deceniu, si in tara noastra au din ce in ce mai multe loc incinerari ale persoanelor decedate. Acest lucru se poate datora si preturilor mari ale locurilor de veci din cimitire, dar si dorintelor persoanelor decedate.

Ei bine, in urmatoarele randuri vom discuta mai multe detalii despre incinerare, dar si despre cenusa obtinuta in urma incinerarii.

Procesul de incinerare

Crematia se efectueaza, de obicei, in apropierea locului de deces sau atunci cand corpul este transferat intr-un crematoriu si implica ruperea cadavrului intr-o camera proiectata sa reziste la temperaturi ridicate.

Durata de timp necesara pentru aceasta depinde de o serie de factori cum ar fi timpul zilei, tipul de tehnologie a crematoriului si marimea (inaltimea si greutatea) cadavrului. In medie, intregul proces dureaza intre unu si jumatate pana la patru ore.

Inainte de inceperea incinerarii, tehnicianul crematoriu ar fi trebuit sa obtina consimtamantul celui mai apropiat membru (membri) supravietuitor al decedatului.

De asemenea, este necesar sa se obtina un certificat medical de la medicul legist sau medicul care declara cauza mortii pentru ca incinerarea sa aiba loc. Acest lucru se datoreaza faptului ca, evident, dupa incinerare, corpul nu poate fi exhumat, asa cum se poate intampla cu o inmormantare la sol.

In primul rand, este important ca crematorul sa indeparteze orice material, cum ar fi un stimulator cardiac, care ar provoca o explozie in timpul incinerarii. Un serviciu funerar este apoi de obicei tinut in capela cu familia si prietenii in prezenta.

Dupa serviciu, sicriul este mutat in crematoriu unde sunt inregistrate detalii si identitate. Sicriul, care este alcatuit din materiale inflamabile, este apoi plasat in camera de crematoriu.

Temperaturile din camera cresc constant la o medie de 1800-2100 grade Fahrenheit. Dupa incinerare, ramasitele sunt plasate intr-o camera de racire si apoi indepartate intr-un recipient de transfer.

Reziduurile metalice sunt scoase din resturi pentru reciclare. Reziduurile sunt apoi reduse si mutate intr-un recipient adecvat, care este etichetat pentru identificare.

In cele din urma, cenusa este pusa intr-o urna si luata in familia decedatului sau colectata. Familia poate decide apoi cum sa elimine cenusa in conformitate cu dorintele decedatului.

Cum sa eliminati cenusa incinerata?

Unul dintre avantajele incinerarii este ca ii permite celor dragi ocazia de a memoriza decedatul intr-un mod unic care reflecta persoana. Exista multe modalitati diferite de a gestiona eliminarea cenusii, iar in continuare le vom aminti pe scurt.

Unde sa imprastieti (raspanditi) cenusa incinerata?

Aproape jumatate dintre persoanele care precizeaza incinerarea ca ultima lor dorinta au ales si ele unde vor sa fie imprastiate cenusa.

De obicei, familia si prietenii se aduna impreuna intr-o locatie care a avut un inteles special pentru cei decedati si imprastia cenusa de acolo. Padurile, muntii, raurile sau oceanele sunt alegeri populare.

Cum sa imprastiati cenusa incinerata?

Modurile de practica frecvent utilizate pentru a imprastia cenusa includ turnarea cenusii in vant (este important sa verificati mai intai directia vantului).

Exista insa si situatii in care ultima dorinta a persoanelor decedate a fost sa fie incinerate, iar cenusa lor sa fie ingropata intr-un anumit loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.