Ce este important sa stiti inainte de a cumpara un termostat wireless?

Atunci cand intentionati sa va cumparati un produs, cum ar fi un aparat electronic sau electrocasnic de exemplu, cu siguranta veti dori sa cunoasteti mai multe detalii inainte de a-l plati.

La fel stau lucrurile si atunci cand vine vorba despre alegerea unui termostat wireless, asa ca inainte de a cumpara un astfel de termostat, este necesar sa cunoasteti cateva detalii foarte importante pentru a face alegerea corecta.

Un termostat fara fir are unele limitari care ar putea afecta modul in care functioneaza sau daca va functiona deloc. Inainte de a investi intr-un termostat fara fir, asigurati-va ca acesta va functiona pentru dvs. Iata cateva sfaturi rapide despre ce sa cautati inainte de a cumpara.

Poti transmite semnale?

In functie de modul in care sunt construiti peretii casei dvs., unele semnale electronice fara fir pot avea dificultati in a trece prin acestia. Blocurile de pereti creeaza o interferenta limitata, iar peretii metalici pot varia de la probleme de receptie minore la nici o receptie a comenzii.

De asemenea, evitati montarea termostatului langa un cuptor cu microunde, deoarece frecventele de functionare sunt adesea foarte asemanatoare.

Termostatele wireless au cabluri

Termenul “termostat fara fir” se refera la metoda de reglare a setarilor de temperatura si nu la termostat in sine. Un receptor wireless se va monta exact asa cum se conecteaza un termostat cu fir, utilizand aceleasi fire colorate.

Pentru controlul unitatii se utilizeaza un senzor termostat portabil sau telecomanda, ambele care interactioneaza fara fir cu receptorul, castigand numele.

Limitarile wireless

Unitatile wireless vor necesita baterii, iar bateriile scazute sau cele moarte vor avea efecte imprevizibile. Incalzitorul poate functiona continuu sau poate porni si opri intermitent.

AC poate chiar sa functioneze atunci cand incalzitorul trebuie sa mearga. Un termostat fara fir poate fi un lux minunat in jurul casei, dar are un set propriu de posibile probleme.

Daca utilizati un cazan pentru incalzirea locuintei, va trebui sa evacuati periodic cazanul pentru a elimina sedimentul acumulat. Finalizarea acestei sarcini va face ca, cazanul sa functioneze mai eficient.

Cu toate acestea, ar trebui sa stiti ca un cazan nu trebuie sa fie drenat prea des. Trebuie sa-l scurgeti aproximativ o data pe an pentru o eficienta maxima. Daca il scurgeti prea des, puteti introduce minerale care cauzeaza scara in interiorul cazanului, precum si oxigen, ceea ce poate provoca coroziunea in cazan.

Asadar, acestea sunt cateva detalii importante pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a cumpara un termostat wireless. In cazul in care decideti sa folositi unul, recomandarea noastra este reprezentata de iT500 Termostat cu receptor extern pentru centrala.

Acesta este un termostat care poate fi comandat prin internet si care va ofera posibilitatea sa il controlati chiar si din strainatate, in cazul in care dispuneti de o conexiune foarte buna la internet.

Deasemenea, termostatul este usor de utilizat, si va ofera posibilitatea de a opta pentru programarea apei calde cu 3 porniri si opriri, si dispune si de functie boost de pana la 3 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.