Ce este o caciula inox cos fum cazan peleti?

Cazanul pe peleti este o investitie financiara si in confort de mare amploare. Asigura caldura si apa calda cu mosturi mici pentru combustibil, se alimenteaza rar (mai ales comparativ cu o centrala, un cazan cu lemne) si foloseste combustibil ecologic, ceea ce este un atu in plus.

La instalarea lui in camera special amenajata, este nevoie si de realizarea unui cos de fum pentru evacuare. Insa, pentru siguranta si pentru prevenirea unor accidente nedorite, este bine sa-l dotam cu o caciula inox cos fum cazan peleti.

Ce este o caciula inox cos fum cazan peleti?

Caciula inox cos fum cazan peleti este denumirea populara purtata de terminalul pentru cosul de fum al cazanului pe peleti. Din cauza ca seamana cu o caciula sau cu o palarie, a capatat aceasta „porecla” de caciula inox cos fum cazan peleti.

Denumirea aceasta populara este cat se poate de corecta mai ales ca acest terminal pentru cosul de fum al cazanului pe peleti se pune peste cos, este chiar ca o caciula inox cos fum cazan peleti, pusa fix in varful cosului.

Ce caracteristici tehnice are o caciula inox cos fum cazan peleti?

Caciula inox cos fum cazan peleti asigura buna functionare a evacuarii gazelor si fumului rezultate din ardere.

De asemenea, protejeaza centrala de intrarea unor particule  sau gunoaie (mai mari sau mai mici) cand bate vantul sau accidental, eliminand si posibilitatea ca unele pasari sa se aseze acolo si sa isi lase penele si fulgii.

In general, aceste terminale pentru cosul de fum, aceste caciuli inox cos fum cazan peleti au dimensiunile standard ale producatorilor de cosuri de fum si centrale pe peleti.

Ele se potrivesc perfect si sunt prevazute si cu suruburi autofiletante care sa le prinda bine de teava cosului de fum. Sunt rezistente la temperaturi exterioare, la variatii cat si la ploi si vant.

Ele pot sa fie ori caciula inox cos fum cazan peleti verticala ori caciula inox cos fum cazan peleti orizontala, in functie de cum sunt grilele de evacuare postate.

Foarte multi proprietari aleg sa puna la capatul cosului de fum o caciula inox cos fum cazan peleti verticala, neagra, pentru a-si proteja astfel centrala pe peleti.

Magazinele de specialitate au o gama destul de variata defalcatata atat pe diametru cat si pe variantele de grila orizontala sau grila verticala. Producatorii sunt in general cei care fac intreaga gama de accesorii tubulatura evacuare gaze arse din care amintim Tecnogas.

O caciula inox cos fum cazan peleti de la Tecnogas cu diametrul de 80 mm verticala, costa la shop-einstal in jurul a 80 ron. Pentru beneficiile pe care le aduce, pretul este nesemnificativ.

De asemenea, de aici se pot achizitiona kituri pentru prelungirea cosului de fum de la centrala cu peleti sau alte prelungiri necesare, inclusiv alte tipuri de caciuli inox cos fum cazan peleti.

Este foarte important ca partea aceasta de evacuare sa fie realizata corect, complet si de catre un profesionist pentru ca siguranta cazanului, a cladirii depinde de asta. De aceea, montarea in capul cosului a unei caciuli inox cos fum cazan peleti este absolut necesara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.