Ce este un sistem solar termic presurizat?

In momentul in care trebuie sa alegeti panouri solare termice pentru acasa, cu scopul de a incalzi apa calda menajera, aveti la dispozitie doua mari optiuni, astfel ca fie optati pentru panouri solare termice neprezurizate, fie va indreptati atentia spre panouri solare presurizate de la Top Solar.

In cazul in care bugetul reprezinta o problema pentru dvs., atunci in mod evident solutia mai atractiva din punct de vedere financiare este reprezentata de panourile solare nepresurizate. Acestea sunt mai ieftine, insa cu siguranta nu vin cu atat de multe beneficii precum sistemele solare de apa calda sub presiune.

In plus, in cazul in care optati pentru un sistem solar de apa calda sub presiune, in cel mai scurt timp veti reusi sa amortizati investitia, iar acest lucru nu poate decat sa va bucure. Ce poate fi mai placut decat sa aveti apa calda menajera fara sa fie necesar sa o platiti, sau sa suportati totusi cele mai mici costuri?

Un sistem solar de apa calda sub presiune practica aproape intotdeauna o schema standard, care este unul dintre motivele pentru care majoritatea producatorilor pot oferi kituri simplificate pentru instalatiile rezidentiale.

Sistemele presurizate utilizeaza in mod normal placi plate sau colectoare tubulare evacuate pentru incalzirea unui lichid solar realizat din propilenglicol si apa. Setul de colectori este conectat la schimbatorul de caldura prin doua tuburi de cupru izolate care sunt umplute complet cu lichid solar si sunt etansate inchise.

Teava care aduce lichid solar la colector are o mica pompa atasata pentru a circula cu fluidul. Un rezervor de expansiune este de asemenea instalat pe aceasta conducta, impreuna cu ventile pentru a scurge si umple sistemul, o supapa de retinere si un manometru pentru a monitoriza performanta.

O supapa de presiune si o conducta de scurgere asociata sunt instalate in cazul in care lichidul solar devine prea fierbinte.

Cealalta jumatate a circuitului returueaza lichidul solar inapoi la schimbatorul de caldura dupa ce a fost incalzit in panoul colector si are de obicei un indicator de temperatura, un manometru si o supapa de temperatura / presiune combinata instalata pe el.

Puterea pentru sistem este adesea furnizata de un panou fotovoltaic care genereaza electricitatea necesara pentru a rula o mica pompa de curent continuu , cu sau fara un controler atasat. Alternativ, poate fi instalat un controler diferential de temperatura cu o pompa de 120 V ca.

Cand colectoarele sunt incalzite de soare, controlerul porneste sistemul: lichidul solar este pompat in jurul bucla inchisa, transportand caldura din colectorul colector spre schimbatorul de caldura. Acolo, trece caldura la sursa de alimentare domestica inainte de a reveni la colector si de a fi incalzit din nou.

Cand pompa se opreste din functionare, lichidul solar ramane inactiv. Deoarece bucla de teava este inchisa si umpluta, exista intotdeauna lichid solar in aceasta parte a sistemului, in tevi si colectori, care nu numai ca transporta caldura generata de radiatia soarelui, dar protejeaza sistemul de efectele inghetarea temperaturilor externe.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii utile care va pot fi de folos pentru a intelege ce inseamna un sistem solar presurizat de apa calda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.