Ce rol au implanturile dentare?

Un zambet perfect este ceea ce cu siguranta cu totii ne dorim, insa exista in zilele noastre o multime de persoane care fie nu au pus mare pret pe sanatatea orala, fie din cauza unor accidente sau din diferite alte motive au ajuns sa se confrunte cu unul sau mai multi dinti lipsa.

Chiar si aceste persoane isi pot rezolva problemele, iar solutia consta in implanturi dentare, pentru a avea din nou o dantura perfecta.

Multe persoane care au dintii lipsa, pentru a putea zambi din nou se intereseaza cu privire la implant dentar cluj preturi, insa inainte de a afla care sunt costurile implanturilor dentare, oamenii ar trebui sa acumuleze mai multe informatii despre aceasta procedura.

Chirurgia implantului dentar este o procedura care inlocuieste radacinile dintelui cu metal (stalpi cu suruburi). Implanturile dentare inlocuiesc dintii deteriorati sau lipsa cu dinti artificiali care arata si functioneaza la fel ca si cei reali.

Chirurgia implantului dentar poate oferi o alternativa binevenita la protezele dentare sau la poduri, care nu se potrivesc bine si pot oferi o optiune atunci cand lipsa radacinilor dintilor naturali nu permite inlocuirea danturii sau a lucrarilor din poduri.

Cum se efectueaza chirurgia dentara a implantului depinde de tipul implantului si de starea maxilarului. Operatia implantului dentar poate implica mai multe proceduri.

Beneficiul major al implanturilor este sprijinul solid pentru noii dvs. dinti – un proces care necesita osoase pentru a se vindeca bine in jurul implantului. Deoarece vindecarea osoasa necesita timp, procesul poate dura mai multe luni.

Implanturile dentare sunt plasate chirurgical in nivelul maxilarului, unde servesc ca radacini ale dintilor lipsa.

Dat fiind faptul ca titanul din implanturi se fixeaza in maxilar, implanturile nu se vor aluneca, nu vor face zgomot sau nu vor provoca leziuni osoase, cum ar face formele fixe sau protezele dentare. Iar materialele nu se pot deteriora ca si dintii tai care pot sprijini podurile regulate.

In general, implanturile dentare pot fi potrivite pentru dvs. daca:

 • Aveti unul sau mai multi dinti disparuti;
 • Aveti un maxilar care a ajuns la o crestere completa;
 • Aveti oase adecvate pentru a fixa implanturile sau sunt capabile sa aiba o grefa osoasa;
 • Aveti tesuturi orale sanatoase;
 • Nu aveti conditii de sanatate care sa afecteze vindecarea osului;
 • Nu sunteti in stare sau nu doriti sa purtati proteze;
 • Doriti sa va imbunatatiti discursul;
 • Sunteti dispusi sa asteptati mai multe luni pana la finalizarea procesului de implantare, pentru a avea dintii perfecti;
 • Nu fumati.

Riscuri

Ca orice interventie chirurgicala, chirurgia implantului dentar prezinta unele riscuri pentru sanatate. Problemele sunt rare, insa, cand apar, ele sunt de obicei minore si usor de tratat. Riscurile includ:

 • Infectia la locul implantului;
 • Leziuni sau deteriorari ale structurilor inconjuratoare, cum ar fi alti dinti sau vasele de sange;
 • Leziuni ale nervilor, care pot provoca dureri, amorteala sau furnicaturi in dintii, gingii, buze sau barbie;
 • Probleme sinusale, cand implanturile dentare plasate in maxilarul superior ies in una din cavitatile sinusale.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu totii trebuie sa le cunoastem in legatura cu implanturile dentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.