Ce trebuie analizat cu atentie cand cumperi un laptop second hand?

Alegerea unui laptop, poate sa fie una foarte simpla pentru tine, asta in cazul in care esti o persoana care are cunostinte in ceea ce priveste aceste echipamente, si care stie ce are de cautat.

Alegerea unui laptop insa, poate sa fie si extrem de complicata pentru tine, si sa se transforme intr-o misiune imposibila, mai ales in cazul in care nu detii foarte multe cunostinte despre acest gen de echipamente, si nici nu stii exact ce ai de cautat.

In momentul in care vrei sa iti cumperi un laptop, trebuie sa stii mai intai de toate, care este motivul principal pentru care te-ai decis ca ai nevoie de un astfel de echipament, iar mai apoi va trebui sa iti cauti un model de laptop, care sa se incadreze cerintelor tale, si care sa poata sa fie utilizat cat mai eficient.

Daca esti acel gen de utilizator de laptop care are o mare pasiune pentru jocurile pe calculator, atunci cu siguranta nu ai ce face cu un model de laptop second hand, sau cu un model de laptop refurbished, ci va trebui sa iti cauti cel mai performant laptop nou, anume realizat pentru a fi utilizat pentru gamming.

Daca iti trebuie un laptop pe care sa il poti folosi in diferite alte motive, cum ar fi faptul ca muncesti de acasa, sau pentru a viziona cele mai noi filme, ori pentru a avea o multime de alte intrebuintari, atunci fie iti alegi un model de laptop nou, fie iti alegi un model de laptop refurbished.

In cazul in care esti acel gen de utilizator care nu are de gand sa suprasolicite laptopul, atunci poti sa iti alegi oricand un model de laptop second hand, iar acesta poate sa fie mai mult decat perfect pentru tine.

Alegerea unui laptop second hand insa, poate sa fie destul de riscanta, mai ales in cazul in care nu stii exact la ce anume trebuie sa fii atent atunci cand iti cumperi un astfel de produs.

Mai intai de toate, ar trebui sa te uiti ca echipamentul sa nu prezinte urme mari de uzura, iar mai apoi sa il deschizi, si sa verifici balamalele acestuia. In cazul in care acestea nu sunt intr-o stare perfecta de functionare, atunci ar cam trebui sa iti indrepti atentia spre un alt model de laptop second hand.

Bateria echipamentului este si ea foarte importanta, asa ca va trebui sa iti alegi un laptop, care chiar daca este second hand, sa aiba o baterie cu o durata de viata cat mai indelungata. In cazul in care aceasta nu rezista mult timp incarcata, o poti cumpara de pe http://www.Mentor-Market.ro, la fel ca orice alta piesa sau la fel ca orice alt accesoriu pentru laptop.

Cu siguranta, ar fi ideal daca ai putea sa verifici si tastatura laptopului, iar pentru asta ar fi bine sa deschizi un program precum Microsoft Word, sau Open Office, astfel incat sa incerci sa scrii tot felul de cuvinte, iar asa vei vedea daca toate tastele laptopului sunt functionale.

Chiar si incarcatorul produsului este foarte important, asa ca ar trebui sa verifici in primul rand daca laptopul se incarca folosind incarcatorul original, iar mai apoi trebuie sa verifici daca starea tehnica a incarcatorului este una buna, sau daca acesta este deteriorat.

In ceea ce priveste pretul echipamentelor second hand, acestea pot sa depinda de la caz la caz, in functie de gradul de uzura, in functie de specificatiile tehnice, si nu in ultimul rand, in functie de brandul care a produs echipamentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.