Cele mai cunoscute mituri privind marirea sanilor cu implanturi de silicon


Românii – sau, mai degrabă, româncele – investesc, anual, câteva zeci de milioane de euro în chirurgia estetică, iar operațiile de mărire a sânilor cu implanturi de silicon sunt pe primul loc în topul celor mai populare intervenții de remodelare a corpului.

În continuare, însă, în jurul subiectului privind „silicoanele” există și cele mai multe controverse, fiind lansate numeroase mituri referitoare la această operație de care s-au bucurat milioane de femei și, cel mai probabil, și bărbații din jurul lor!

Iată care sunt cele mai populare mituri privind mărirea sânilor și cât sunt ele de adevărate!

  • Implanturile pot exploda în avion, fapt pentru care nu vei mai putea zbura, în urma operației

Probabil cel mai cunoscut (și cel mai amuzant!) dintre miturile privind silicoanele, acesta a luat naștere după ce unei femei din Rusia, care își mărise sânii până la cupa F, i-a explodat unul dintre implanturi într-un avion.

Doctorii garantează, însă, că este vorba doar de o simplă coincidență și că implanturile nu își modifică în niciun fel volumul odată cu scăderea presiunii atmosferice, așadar zborurile le sunt permise, fără restricții, femeilor purtătoare de implanturi mamare. Așadar, acest mit este, evident, fals!

  • Implanturile pot provoca apariția cancerului mamar

De data aceasta nu mai este vorba de absolut nimic amuzant, pentru că foarte multe femei au fost și încă sunt speriate de o astfel de preconcepție.

De aceea, specialiștii au efectuat numeroase cercetări pe acestă temă, iar rezultatul e liniștitor, întrucât arată că nu există nicio legătură între implanturile mamare cu silicon și dezvoltarea unor noduli cu potențial canceros. Deci, încă un mit complet fals!

  • Implanturile cu silicon nu te mai lasă să alăptezi

De asemenea, multe femei care nu au devenit, încă, mămici, deși își doresc implanturi, se tem că, pe viitor, acestea vor avea o influență asupra lactației și, când va fi cazul, nu vor putea alăpta.

Chirurgii esteticieni, însă, desființează și acest mit, explicând că plasarea implantului nu are efecte asupra alăptării sau lactației, iar incizia pentru inserarea silicoanelor este făcută în așa fel încât nu să nu fie secționate glanda mamară sau canalele galactofore.

  • Din cauza implanturilor, nu vei mai avea voie să te expui la soare

Deși nejustificat, acesta este unul dintre cele mai populare mituri privind mărirea sânilor. Există, într-adevăr, o perioadă de recuperare în care este recomandat să eviți soarele sau mersul la solar, însă pentru a nu dezvolta cicatrici prea vizibile. După cele câteva săptămâni de recuperare, niciuna dintre aceste activități nu mai sunt contraindicate.

  • Femeile cu implanturi de silicon nu-și mai simt mameloanele

Specialiștii spun că acest lucru ar putea fi posibil doar în cazul unor implanturi de dimensiuni foarte mari, și este vorba despre o situație temporară, imediat după operație, când pacienta ar putea avea o capacitate senzorială diminuată la nivelul mameloanelor. Cazurile, însă, sunt foarte rare, întrucât nu sunt multe femei care să opteze pentru un volum exagerat al sânilor.

  • Implanturile se lasă după sarcină

Lăsarea sânilor după o sarcină și după naștere nu are nicio legătură cu implanturile, efectul fiind același indiferent dacă femeia are, sau nu, sânii măriți cu ajutorul silicoanelor. Așadar, și acesta este un mit complet fals!

Leave a Reply

Your email address will not be published.