Centrala pe lemne sau pe peleti – ce sa alegi?

Folosirea unui sistem de incalzire a locuintei este absolut necesara in sezonul rece, mai ales in acele zile in care temperaturile sunt foarte scazute. Fiind intr-o zona in care este necesara utilizarea unui mod de incalzire cel putin 3-4 luni in fiecare an, oferta de sisteme de incalzire este foarte bogata.

Atunci cand locuiesti la casa insa posibilitatile sunt ceva mai limitate. De cele mai multe ori, in astfel de cazuri se foloseste o centrala termica cu combustibil solid. Iar batalia finala se da intre centralele pe lemne si centralele pe peleti.

In ambele cazuri, sistemul de incalzire poate fi considerat a fi unul inovativ. Probabil ca e dificil sa poti afirma care este cea mai buna optiune dintre cele doua, insa cu siguranta exista atat avantaje cat si dezavantaje in cazul ambelor optiuni.

Daca esti in fata alegerii centralei cu care sa iti incalzesti casa iar ultimele variante care ti-au ramas sunt centralele pe lemne respectiv centralele pe peleti, atunci acest articol iti va fi de ajutor pentru a lua o decizie.

Dezbatem atat avantajele cat si dezavantajele ambelor tipuri de centrale, pentru a putea face o alegere pe care sa nu o regreti!

Centrale pe lemne – avantaje si dezavantaje

Centralele pe lemne sunt potrivite chiar si in cazul clientilor foarte pretentiosi. Aceasta garanteaza incalzirea centralizata si reprezinta o optiune demna de luat in considerare atunci cand nu exista posibilitatea racordarii la o retea de gaze.

Reprezinta un mod de incalzire economic si totodata performant, asa ca ai toate motivele din lume sa te gandesti la achizitia unei centrale pe lemne Liepsnele.

Inainte de toate, ar trebui sa apreciem autonomia centralelor pe lemne. Deoarece au o capacitate termica mare si un buncar generos, centralele termice pe lemne prezinta o autonomie foarte mare si un consum foarte bun. Astfel, la capitolul performante, centralele pe lemne se dovedesc a fi o varianta foarte buna.

Centralele pe lemne te scapa si de facturile pentru incalzire. Tot ce trebuie sa faci este sa iti achizitionezi din timp combustibilul solid pentru foc. Prezinta o durabilitate foarte ridicata in timp, fiind concepute din materiale de cea mai buna calitate, si au o eficienta foarte sporita.

Arderea de tip lumanare care poate fi intalnita in randul unor centrale termice pe lemne vine, de asemenea, la pachet cu o multime de avantaje considerabile.

Singurul dezavantaj al centralelor pe lemne este faptul ca trebuie sa te ocupi personal de achizitia lemnului pentru foc, de pregatirea si depozitarea sa dar si de alimentarea centralei. Alegand insa o centrala de calitate, cu buncar mare si cu autonomie cat mai extinsa, aceste dezavantaje nu mai par atat de mari.

Daca te-am convins de faptul ca aceste centrale pe lemne reprezinta modul perfect de a-ti incalzi locuinta, atunci ar trebui sa vezi numaidecat oferta de pe centrale-lemne-liepsnele.ro.

Centrale pe peleti – incalzire ecologica si ieftina

Centralele pe peleti sunt, la randul lor, foarte populare. Din ce in ce mai recomandate pentru faptul ca sunt prietenoase cu mediul inconjurator, acestea se dovedesc a fi totodata si un mod de incalzire foarte eficient.

Caracterul ecologic al centralelor pe peleti reprezinta principalul lor avantaj. Peletii sunt realizati din diferite deseuri lemnoase, fiind considerat a fi unul dintre cele mai curate tipuri de combustibil pentru centrale.

Autonomia centralelor pe peleti este, de asemenea, foarte generoasa si se dovedesc a fi foarte comode, existand posibilitatea automatizarii alimentarii.

Costurile pentru incalzire scad considerabil atunci cand se foloseste o centrala pe peleti, insa trebuie luata in calcul si posibilitatea depozitarii unei cantitati mari de peleti in conditii cat mai bune.

Acestea fiind spuse, putem afirma faptul ca orice alegere vei face, aceasta va fi una inspirata. Tine cont in primul rand de necesitatile tale pentru incalzire, de preturile pentru lemne respectiv peleti din zona ta precum si de spatiul de care dispui pentru depozitarea combustibilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.