Copiii

O data ce au crescut, copiii pot fi dusi apoi intr-o vacanta educativa in care sa viziteze o ferma de vaci sau una de porci, ori intr-o mica ferma unde se cresc gaini pentru oua sau pentru carne. In astfel de locuri ei au posibilitatea de a invata pe viu ce inseamna sa cresti animale si pasari, cu ce le hranesti ca sa creasca frumos si natural si cum ai grija de ele ca sa fie sanatoase. Iar cel din urma pleaca, inevitabil, de la hrana si conditiile in care sunt crescute ele.

Daca un copil va vedea o vacuta ca este hranita si cu fan si cu iarba nu doar cu concentrate, va intelege ca va fi o vacuta sanatoasa si ca din carnea ei va putea manca in siguranta. Daca insa va ajunge intr-o ferma unde gainile stau aproape nemiscate in custi mici si insalube, murdare de gainat si toate cu pielea alba, aproape cadaverica, cu siguranta ca nu va mai pune gura niciodata pe carnea de pasare. Impresia va fi socanta si dezgustatoare si se va transmite si in momentul in care va ajunge la raftul cu carne de pui din magazin.

Mai usor ii va fi sa deosebeasca si sa aleaga, ca adult, carnea si produsele pe care ni le ofera animalele si pasarile de cea mai buna calitate pentru ca el va sti sa faca diferenta. Si nu-i asa ca orice parinte isi doreste ce-i mai bun pentru copilul lor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.