Creatina – secretul masei musculare rapide?

Creatina este un supliment natural folosit pentru a spori performanta atletica. Nu este doar sigur, ci si unul dintre cele mai populare si eficiente suplimente din lume pentru formarea muschilor si a fortei.

Iata 6 beneficii bazate pe stiinta ale creatinei:

 1. Ajuta celulele musculare sa produca mai multa energie

Suplimentele de creatina iti cresc depozitele de fosfocreatina ale muschilor. Fosfocreatina ajuta la formarea adenosinei trifosfat (ATP), molecula cheie pe care o utilizeaza celulele tale pentru energie si pentru toate functiile de viata de baza. In timpul exercitiului, ATP este descompus pentru a produce energie.

Rata de resinteza a ATP va limiteaza capacitatea de a efectua exercitii continuu la intensitate maxima, deoarece utilizati ATP mai repede decat il reproduceti.

Suplimentele de creatina iti cresc depozitele de fosfocreatina, permitandu-ti sa produci mai multa energie ATP pentru a-ti alimenta muschii in timpul exercitiilor de intensitate mare.

 1. Sustine multe alte functii ale muschilor

Creatina modifica numeroase cai celulare care duc la cresterea musculara noua. De exemplu, creste formarea de proteine ​​care creeaza noi fibre musculare.

De asemenea, poate ridica nivelul de factor de crestere asemanator insulinei (IGF-1), un hormon care favorizeaza cresterea masei musculare.

Mai mult, suplimentele de creatina pot creste continutul de apa al muschilor. Aceasta este cunoscuta sub denumirea de volumizare a celulelor si poate creste rapid dimensiunea musculara.

In plus, unele cercetari indica faptul ca creatina scade nivelul de miostatina, o molecula responsabila de cresterea muschilor. Reducerea miostatinei va poate ajuta sa construiti muschi mai repede.

 1. Imbunatateste performanta la efort intens

Rolul direct al Creatinei in productia de ATP inseamna ca poate imbunatatii performanta la efort intens.

Creatina imbunatateste numerosi factori, inclusiv:

 • putere
 • capacitate de sprint
 • anduranta musculara
 • rezistenta la oboseala
 • masa musculara
 • recuperare
 • performanta creierului

Spre deosebire de suplimentele care afecteaza doar sportivii avansati, creatina va aduce beneficii indiferent de nivelul de fitness.

 1. Accelereaza cresterea muschilor

Creatina ajuta atat cresterea masei musculare pe termen scurt, cat si pe termen lung. Este cel mai eficient supliment de constructie musculara disponibil.

Luand-o timp de 5–7 zile, s-a demonstrat ca creste semnificativ greutatea corporala slaba si dimensiunea musculara. Aceasta crestere initiala este cauzata de cresterea continutului de apa al muschilor.

Pe termen lung, ajuta, de asemenea, la cresterea fibrelor musculare prin semnalizarea unor cai biologice cheie si stimularea performantei in sala de sport.

 1. Poate reduce oboseala si ameteala

Intr-un studiu de 6 luni la persoanele cu leziuni cerebrale traumatice, cei care s-au suplimentat cu creatina au experimentat o reducere de ameteala cu 50%, comparativ cu cei care nu au suplimentat.

Un alt studiu a stabilit ca creatina a dus la reducerea oboselii si la cresterea nivelului de energie in timpul privarii de somn.

 1. Sigur si usor de utilizat

Alaturi de beneficiile diverse ale creatinei, este unul dintre cele mai ieftine si mai sigure suplimente disponibile. Puteti gasi o selectie larga de creatina online.

A fost cercetat de mai bine de 200 de ani si numeroase studii ii sustin siguranta pentru utilizare pe termen lung. Studiile clinice care dureaza pana la 5 ani nu raporteaza efecte adverse la persoanele sanatoase.

Mai mult decat atat, suplimentarea este foarte usoara – luati pur si simplu 3-5 grame de pulbere de monohidrat creatina pe zi.

La sfarsitul zilei, creatina este un supliment eficient, cu avantaje puternice atat pentru performanta atletica, cat si pentru sanatate.

Acesta poate stimula functia creierului, poate combate anumite boli neurologice, poate imbunatati performanta la efort si poate accelera cresterea musculara.

Incercati sa adaugati aceasta substanta naturala in regimul suplimentului dvs. pentru a vedea daca functioneaza pentru dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.