Dotari si specificatii utile pentru masina de gaurit si insurubat

In momentul in care va aflati in cautarea unei bormasini si masini de gaurit cu percutie, cu siguranta trebuie sa tineti cont de cateva detalii importante pentru a face cea mai buna alegere, asa ca vom discuta in urmatoarele randuri ale articolului, despre acest aspect.

In primul rand, este necesar sa tineti cont de puterea masinii, care se masoara in W (wati), iar o masina pe care sa o detienti in propria gospodarie si care sa faca fata cu succes sarcinilor, ar fi o masina de gaurit si insurubat care sa aiba puterea cuprinsa intre 500 si 900W, in timp ce cuplul ar trebui sa fie cuprins intre 15 si 35 Nm.

Conteaza mai apoi si turatia masinii, iar aici ne referim la numarul de rotatii pe minut. O masina de gaurit si insurubat care porneste de la 200 – 300 de rotatii pe minut si poate atinge intre 1200 si 1500 de rotatii pe minut in regim rapid, poate reprezenta cea mai buna alegere.

Apoi, trebuie sa tineti cont si de tipul de alimentare al masinii de gaurit si insurubat. Puteti opta pentru o masina cu acumulator, sau pentru una cu fir. In functie de necesitati, puteti sa va alegeti o masina de gaurit si insurubat.

Greutatea sculei electrice este de-asemenea foarte importanta, asa ca ideal ar fi sa cautati modele care sa cantareasca undeva intre 1 si 3 kilograme; pentru ca masinile usoare pot fi manevrate cu o mai mare usurinta.

Cu siguranta insa, este necesar sa tineti cont si de anumite dotari si specificatii utile pentru masina de gaurit si insurubat, cum ar fi urmatoarele:

Mandrina: sistemul de prindere pentru burghiu sau capetele de insurubare care se gaseste pe aproape toate modelele din comert este cel cu auto-insurubare, care este usor de folosit si sigur in exploatare.

Exista anumite modele mai vechi care pot utiliza designul clasic cu cheie dat fiind faptul ca acesta asigura o prindere mai ferma in special in cazul daca discutam despre burghie cu diametru mare, insa acesta este destul de enervant de insurubat si desurubat.

Anumite astfel de scule electrice care fac parte din gama superioara pot utiliza mandrina de tip SDS, insa important de precizat este faptul ca aceasta are nevoie de burghie speciale si vine in mai multe versiuni.

Sa nu uitati doar sa verificati diametrul maxim al burghielor care se pot monta, 10 mm fiind cea mai comuna si utila dimensiune.

Numarul de trepte:

In functie de material, precizam faptul ca viteza de gaurire difera, astfel ca o masina de gaurit buna calitate va oferi un control precis pentru fiecare scenariu.

De regula, modelele moderne permit controlul liber al turatiei, in timp ce produsele mai bune ofera de la 2 pana la 20 de trepte pentru a ajusta cuplu. Acestea permit blocarea intr-o treapta de viteza, limitator de cuplu si alte optiuni conexe.

Inversarea sensului de rotatie:

Cu siguranta aceasta este o functie simpla, insea ea permite deblocarea rapida a unui burghiu care intepenit si, in cazul modelelor cu functie pentru insurubare, si desurubarea rapida. De cele mai multe ori, functia este activata printr-un buton special amplasat la indemana si este ideala in special la gaurirea materialelor moi si elastice, precum lemnul.

Percutia:

Comparativ cu renumitele rotopercutoare profesionale, care utilizeaza un cilindru cu piston pentru obtinerea puterii masive necesara gauririi unor pereti grosi, masinile de gaurit casnice percutie, utilizeaza un sistem mai simplu cu came.

Puterea lor de percutie este redusa iar fiabilitatea mecanismului devine mai mica. O asemenea functie nu este recomandata decat daca alegeti un model puternic si scump care poate oferi o fiabilitate mai buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.