La ce trebuie sa fiti atent cand alegeti un laptop second hand?

In momentul in care intentionati sa cumparati un laptop, puteti alege un echipament nou, ceea ce inseamna ca acesta nu a mai fost folosit de catre alte persoane inaintea dvs. asa ca laptopul nou se va comporta exemplar.

La un pret mai mic, insa cu specificatii tehnice similare veti putea sa descoperiti exact acelasi model, insa in varianta refurbished.

De regula, utilizatorii isi indreapta atentia spre laptopuri refurbished pentru ca acestea vin cu un raport calitate – pret excelent, asa ca daca ati alege un asemenea echipament, cu siguranta nu ati regreta.

Facand o comparatie intre un laptop nou de la HP care costa 3000 de lei, iar acelasi model poate costa putin peste 2000 de lei, cu siguranta utilizatorilor le convine mai mult varianta refurbished, mai ales ca si acest echipament vine cu aceiasi perioada de garantie si aceleasi accesorii la pachet. Deci, puteti opta si dvs. pentru un echipament refurbished.

In cazul in care insa doriti un echipament si mai ieftin, atunci nu va ramane alta solutie decat aceea de a va indrepta atentia spre un laptop second hand. Atunci cand intentionati sa alegeti insa un asemenea laptop, trebuie sa tineti cont de mai multe detalii.

In primul rand este necesar sa tineti cont de specificatiile tehnice ale acestuia, pentru ca in functie de specificatii si de numele producatorului, produsul poate fi mai ieftin sau mai scump.

Apoi, este deasemenea necesar sa verificati produsul vizual. Daca acesta prezinta urme de lovituri sau julituri, atunci cu siguranta trebuie sa va indreptati atentia spre un alt laptop second hand.

Este necesar sa va informati in legatura cu durata de viata a bateriei, pentru ca de regula utilizatorii care isi aleg laptopuri second hand, ajung ca in scurt timp sa caute o baterie noua. Deasemenea, memoria RAM este importanta, asa ca in cazul in care aceasta nu este suficienta, va fi nevoie sa cautati memorii RAM pentru laptopuri DDR3 si DDR4 la Vexio.

Puteti opta de exemplu pentru memorie laptop KVR26S19S8/8 8GB DDR4 2666MHz CL19 de la Kingston, insa nici ideea de a opta pentru o placute de memorie RAM Crucial CT102464BF160B, 8GB 1600MHz DDR3 CL11 SODIMM, nu reprezinta o idee tocmai rea.

Puteti deasemenea opta pentru placute de memorie RAM Corsair Value Select, SODIMM, DDR4, 4GB, 2133 MHz, CL15, 1.2V, iar exemplele pot continua.

De precizat este faptul ca este rentabil sa investiti mai multi bani privind achizitionarea placutelor de memorie RAM in cazul in care laptopul second hand ales este de la un producator de top, si dispune de specificatii tehnice notabile.

Nu are insa rost sa alegeti cele mai bune memorii RAM pentru laptopuri vechi, si care oricum nu ar mai face fata cerintelor.

Asadar, cand vine vorba despre alegerea laptopului, puteti opta pentru un model second hand, un model nou sau un model refurbished.

De precizat este ca in cazul alegerii unui echipament second hand, trebuie sa tineti cont de faptul ca este posibil sa fie nevoie apoi sa investiti ceva banuti pentru a-l imbunatati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.