Nu uita sa fii femeie!

In ciuda tuturor campaniilor in ceea ce priveste senibilizarea persoanelor pentru anumite afectiuni, sau a informatiilor pe care le putem obtine de la persoane calificate in domeniu, exista inca o mare categorie de persoane care ajung in situatii limita.

Cancerul este in prezent boala cea mai de temut si din pacate inca se mentine in procente ridicate.

Cu toate ca detinem informatia, reticenta si refuzul de a face ceva in acest sens inca predomina gandirea unora.

Este foarte bine sa traiesti sanatos si sa iti canalizezi toata existenta spre lucruri care iti aduc placere si nu iti afecteaza gandirea pozitiva. Insa, de la ce inaltime o sa cazi atunci cand totusi se intampla sa intampini o problema.

Unele femei, uita sa fie femei, iar faptul ca deja cotidianul s-a tranformat in stres, probabil sanatatea ajunge sa fie pe ultimul loc.

Indiferent ce activitati desfasori, sau cat de implicat esti in viata de familie si de serviciu, exista unele lucruri pe care trebuie sa le cunosti si sa actionezi in consecinta.

Intr-adevar, vizita la doctor nu este la fel de placuta precum vizita la un salon de infrumusetare.

Atunci cand femeile vor intelege ca a te ingriji implica si aceste analize de rutina de care se aude foarte des vor intelege ca sunt lucruri care fac parte din tot ce inseamna sanatate si dragoste de viata.

Aparitia unei afectiuni, indiferent la ce segment al organismului se poate intampla in orice moment.

Constientizarea acestui fapt ar trebui sa intareasca credinta ca o boala extrema in viata unei femei, va fi pana la urma boala familiei. Femeia este mama, femeia este sotie, femeia este tot.

O afectiune precum cancerul se poate sa fie destul de devastatoare in primul rand pentru femeie, si bineinteles pentru sotul acesteia.

Exista femei care isi fac anual analizele de rutina si sunt perfect sanatoase, iar in scurt timp intre analize descopera un nodul de unde ar putea incepe o adevarata poveste.

Cancerul de san sau cancerul ovarian,sunt afectiuni care au o serie de implicatii psihologice in primul rand. Descoperirea intr-o faza avansata a unui tip de cancer va devasta viata femeii si a familiei, iar relatia cu partenerul se va modifica in toate sensurile.

Femeia va duce o lupta cu boala, si in paralel va duce o lupta cu situatia in ceea ce priveste partenerul ei de viata.

Exista femei care in urma unei mastectomii pot sa prezinte depresii, sa nu se mai simta femei datorita noului aspect.

In urma unor tratamente de chimioterapie, sau in urma interventiilor chirurgicale, exista femei care nu se mai simt femei, desi sunt sprijinite un acest sens.

Daca pana la un moment dat stresul era legat de frica de supravietuire, dupa lungi tratamente si rezolvarea pozitiva a situatiei in mintea femeii unele lucruri nu se schimba. Chiar daca este bine, se simte incompleta si ii lipseste ceva. Frica de a fi privita altfel, un corp schimbat va atrage dupa sine probleme in viata de cuplu.

Este lesne de inteles de ce, chiar daca sanatatea ar trebui sa fie pe primul loc, impactul psihologic este destul de mare.

Unele neplaceri in acest sens chiar pot fi evitate si cu putina atentie sa nu se ajunga in aceste situatii.

In primul rand femeia este cea care ar trebui sa acorde atentie unorĀ  actiuni necesare in ceea ce priveste sanatatea ei.

Cu toate ca uneori nu putem controla factorii si conditiile aparitiei unor afectiuni, putem inlatura frici, putem monitoriza evolutia bolii si putem beneficia de tratamente adecvate fara stres si limitari.

Orice femeie isi cunoaste corpul, orice femeie care se iubeste pe sine si isi iubeste familia are grija de sanatatea ei.

Desi sunt sprijinite in acest sens, din pacate unele femei ajung prea tarziu la doctor si tratamentul devine destul de lung si costisitor, afectand direct atat femeia cat si pe cei din jurul ei.

Analizele anuale trebuie sa faca parte din viata oricarei femei. Ecografia mamara si dupa o varsta mamografia sunt cele mai benefice metode de depistare a unei posibile afectiuni.

Daca inca nu stii in ce constau toate aceste analize de screening, consulta o clinica sau programeaza-ti o mamografie Cluj Medimages!

Chiar si in acest fel, trebuie sa stii ca exista viata si dupa mastectomie, exita viata si dupa chimioterapie si exista viata in orice situatie, atunci cand dorim sa traim!

Leave a Reply

Your email address will not be published.