Tipuri de porti automate frecvent utilizate in cladirile moderne

Centrele comerciale sau cladirile publice folosesc porti de mare viteza. Sunt confectionate din materiale de inalta rezistenta (otel, aluminiu). Sunt si porti metalice iar foaia portii este din plastic in mod normal si din materiale de incredere cum ar fi sticla securizata.

Portile se inchid si se deschid rapid si eficient. Pot fi controlate cu telecomanda si sunt unele dintre cel mai des utilizate automatizari pentru porti. Astfel de dispozitive se caracterizeaza prin pierderi de caldura minime datorate vitezei mari.

Usile automate de mare viteza prezinta urmatoarele avantaje:

  • instalare usoara;
  • permit orice tip de deschidere;
  • sunt capabile sa mentina temperatura dorita;
  • se inchid rapid;
  • asigura economii de energie bune chiar si cu functionare

Sistemul este controlat printr-o telecomanda sau printr-o metoda mecanica. Aceste porti sunt deschise si inchise foarte repede si sunt concepute pentru traficul intens si pentru personalul din diverse firme sau fabrici. Cu un element de control electronic conectat si instalat corespunzator, poarta isi va indeplini functiile perfect.

Portile rotative

 Aceste porti au un stalp fix si practic poarta sau usa se invarte in jurul acestuia permitand accesul in interior. Conectorii superiori trec prin tavan, iar usa se intoarce incet. In pozitie deschisa, portile sunt dispuse paralel cu tavanul din mijlocul camerei.

Pentru a facilita deschiderea, celelalte ghidaje sunt pozitionate spre centrul structurii, astfel incat, in timpul deschiderii, partea inferioara a usii sa se deplaseze la aproximativ o treime din inaltimea sinei.

La instalarea unei porti  automate, se adauga si o telecomanda sau senzori pentru a deschide poarta. In pozitie inchisa, aceasta poarta asigura conservarea caldurii in interior, atunci cand este amplasata la intrarea in incinte inchise.

Unele dintre cele mai importante avantaje ale acestor porti sunt:

  • pot fi create sub o deschidere de diferite dimensiuni;
  • ocupa putin spatiu;
  • sunt considerate multifunctionale.

Avantaje usi automate pentru garaj

Garajul nu trebuie izolat deoarece panourile sandwich sunt confectionate din spuma poliuretanica calda. Astfel de porti sunt aproape imposibil de rupt. In momentul deschiderii, motorul muta sectiunile catre tavan.

Deseori primesc un sistem de control de la distanta. Nu trebuie sa lasati usa sa se deschida sau sa se inchida, ci doar sa apasati telecomanda.

Cand instalati automatizarea, ar trebui sa luati in considerare posibilele avarii de alimentare. Este mai bine sa cumparati o baterie pentru a va conecta la sistem. Usile sectionale automate sunt utilizate in garaj, spalatorii auto, ateliere.

In casele si in cladirile noi, a devenit la moda realizarea unor usi largi pentru accesul la balcon. In astfel de cazuri, instalati usi de sticla pentru a pastra o vedere panoramica.

Aceste usi se inchid si se deschid mai usor daca sunt automate. Principalele tipuri de usi automate sunt cele culisante, glisante rotative, pivotante, pliabile si carusel.

Principalele functii ale actionarilor automate sunt: ​​deschiderea / inchiderea linistita si blanda a usilor. Dispozitivele sunt proiectate sa functioneze atat pe usile interioare, cat si pe cele exterioare.

Inainte de a alege portile va recomandam sa tineti cont de toate detaliile pentru a va asigura ca faceti alegerea potrivita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.