Un nou trend in Romania – pantofii din lana ‘Merino Runners’

Conceptul austriac Giesswein, unul dintre cei mai mari producatori europeni de incaltaminte si imbracaminte din lana, a fost lansat de curand si in Romania.

Misiunea a fost aceea de a redefini la superlativ prorietatile lanii prin crearea unor produse aparte de tot ceea ce se gasea pana acum pe piata.

Lana este procesata in asa mod incat calitatile ei unice sa poata fi exploatate la maximum. Tesaturile sunt produse si dezvoltate din propria productie de lana din Tyrol, Austria, fiind selectate manual cu respectarea stricta a unor standarde specifice si a unor criterii ecologice foarte bine definite.

In ultimii ani, calitatile lanei merino au inceput sa fie din ce in ce mai apreciate. Naturalul este din nou la putere, iar lana de acest tip incununeaza cu succes categoria materialelor naturale.

Multiplele sale intrebuintari datorate tehnicilor complexe de prelucrare fac ca lana merino sa devina material de baza la confectionarea diverselor produse. Astfel, a rezultat chiar si o linie de incaltaminte din lana merino, respectiv pantofi dama Merino Runners.

Lana merino provine de la rasa de ovine cu acelasi nume. Lana acestor oi este recunoscuta drept un minunat izolant natural ce rezista bine la apa. Senzatia in timpul purtarii este deosebit de placuta, avand in vedere ca fibra de lana merino este una dintre cele mai fine din lume.

Astfel, avantajul este acela ca lana merino poate fi purtata direct pe piele, bifand un grad sporit de confort atat in sezonul rece, cat si in cel cald. Pe timp de vara se evita supraincalzirea picioarelor prin echilibrarea temperaturii, iar pe timp de iarna lana absoarbe cu succes umezeala si produce caldura.

Aceasta fibra permite pielii sa respire, nu incurajeaza dezvoltarea microbilor si a bacteriilor si neutralizeaza mirosurile neplacute. Avand in vedere toate aceste proprietati deosebite, nici nu este de mirare de ce acest material a devenit atat de apreciat in randul publicului.

De la fibra naturala la articole complexe si actuale

La momentul actual, lana merino a devenit materie prima pentru confectionarea de imbracaminte si, mai recent, de incaltaminte, printre care si noii pantofi dama Merino Runners.

Imbinand confortul cu eleganta, lana constituie elementul fundamental pentru crearea incaltamintei in stil sport casual, papuci de casa si posete, inclusiv caciuli si articole pentru casa. Ultimele 2 categorii vor fi disponibile in tara incepand cu finalul lunii august.

Gama de pantofi dama Merino Runners de la Giesswein se regaseste intr-o multime de variante cromatice, spre marea incantare a reprezentantelor feminine. Avand drept model forma anatomica a piciorului, pantofii urmaresc conturul perfect al piciorului feminin. Mai mult, talpa antiderapanta faciliteaza mersul pe orice tip de suprafata, in conditii de siguranta deplina.

La confortul unor astfel de incaltari contribuie si greutatea redusa a pantofului, in afara de materialul din care sunt acestia confectionati, lana merino 100%. Contrar asteparilor cum ca incaltamintea sport casual trebuie sa fie grea si masiva, conceptul Giesswein este demonstratia faptului ca pantofii Merino Runners reprezinta intruchiparea stilului minimalist intr-o forma lejera ce ofera senzatia de libertate de miscare, de usurinta la fiecare pas parcurs.

Cat priveste intretinerea acestora, nu ar trebui sa iti creeze mari dificultati. Pantofii pot fi spalati in masina de spalat utilizand programul special dedicat lanei si ulterior lasati sa se usuce natural.

Colectia pantofi dama Merino Runners este disponibila intr-o paleta variata de culori pe www.giessweinromania.ro. Fie ca este vorba despre o tinuta lejera de birou, de o activitate sportiva usoara, de plimbari sau de o iesire in parc, pantofii de acest tip devin aliatii femeilor in orice fel de activitate in care se impune un nivel sporit de confort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.