Violenta familiala

Un parinte poate refuza vizita celuilalt atunci cand exista acuze de violenta in familie. O instanta va analiza mai multi factori atunci cand se stabileste daca violenta in familie este un motiv adecvat de a refuza o vizita: daca copilul sau un frate de-al acestuia a fost tinta violentelor sau daca parintele a primit consiliere pentru violenta domestica.

Un parinte care refuza vizita celuilalt din cauza acuzelor privind violenta in familie trebuie sa fie pregatit sa ofere in instanta de judecata una dintre urmatoarele variante: vizita sub supraveghere sau organizarea vizitei intr-o locatie neutra.

Pericolul iminent asupra copilului

Nu in ultimul rand, un parinte poate refuza vizita celuilalt daca el crede ca fiul sau fiica pot fi pusi in pericol in cadrul intalnirii. Un mediu periculos poate fi o casa in care exista arme ce nu sunt stocate corect, o casa situata intr-un cartier cu o rata ridicata a criminalitatii sau o locuinta in care, anterior, au avut loc infractiuni cu violenta comise de alti membri ai gospodariei. Un parinte care refuza vizita din motive ce tin de punerea in pericol a vietii copilului arbputea avea nevoie de un accept al instantei pentru schimbarea locatiei, dar si de acordul celuilalt parinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.