Vrajitorie, convingeri si folclor despre pisicile negre

Pisicile negre au jucat un rol major timp de secole in folclor, superstitie si mitologie. Pisicile negre in Evul Mediu erau considerate a fi familiare vrajitoarelor, iar unii oameni chiar au crezut ca acestea se intrupau in pisici negre. Multe dintre aceste superstitii vechi despre pisici negre exista si in ziua de azi.

Exploreaza mitologia si credintele despre pisici negre, vrajitoare si alte superstitii care se desfasoara in secolul 21, in special in jurul sarbatorii de Halloween.

Pisicile negre si norocul

In functie de zona lumii si secolul in care ai trait, pisicile negre prevestesc noroc sau dimpotriva, ceva rau. Iata cateva exemple, unele destul de implicate. In Asia si Marea Britanie, o pisica neagra este considerata norocoasa. In Anglia, ar putea fi norocoasa doar daca pisica neagra iti apartine, dar este ghinion daca iti taie calea.

Un vis cu pisica neagra este norocos. Pe de alta parte, a vedea o pisica neagra in vis indica faptul ca te confrunti cu o oarecare teama in utilizarea abilitatilor tale psihice si a crede in intuitia ta. Ma intreb cine reprezinta aceste lucruri?

Intalnirea unei procesiuni funerare cu o pisica neagra se crede ca prognoza moartea altui membru al familiei. In secolul al saisprezecelea in Italia, oamenii credeau ca daca cineva era bolnav el va muri daca o pisica neagra i se pune pe pat.

In America de Nord, este considerat ghinion daca o pisica neagra iti traverseaza calea si noroc daca o pisica alba iti centreaza drumul. In Marea Britanie, se schimba culorile, cred, cu exceptia cazului in care locuiti in Yorkshire.

Gasirea unui fir de par alb pe o pisica neagra aduce noroc. Nu-l smulge sau norocul se poate transforma in rau. O pisica neagra ciudata pe un pridvor aduce prosperitate proprietarului. O pisica neagra vazuta din spate prevesteste un semn rau.

Daca o pisica neagra merge spre tine aduce noroc, dar in cazul in care pleaca, se pare ca va lua norocul cu ea. In cazul in care o pisica neagra traverseaza calea in timp ce conduci, intoarce-ti palaria la spate si marcheaza un X pe parbriz pentru a preveni ghinionul.

Pisicile negre si vrajitoarele

Pisicile negre au fost mult timp asociate cu vrajitoarele si magia in masura in care in cursul lunii octombrie, luna Halloween, pisicile negre si vrajitoarele sunt imaginile preferate utilizate pentru costume, decorul de acasa si temele de petreceri.

Aceasta tendinta este atat de incorporata in societatea moderna ca am uitat ca sarbatoarea moderna numita Halloween isi are inceputurile antice in alte nume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.